2014. február 18., kedd

Fogkefe


Érdeklődés. Vonzalom. Kötődés. Ragaszkodás. Imádat. Függés.
Sok fajta emberrel találkoztam már életemben, igaz, még eléggé fiatal vagyok. Azt viszont megfigyeltem, hogy vannak emberek, akik túlzottan ragaszkodnak a másikhoz, akkor is, ha az magasból tesz túláradó szeretetükre. De vajon miért hagyják akkor mégis olyan sokan, hogy kihasználják és lábtörlőnek használják őket?
Nem csak fiatalok, de nagyon sok felnőtt között is előfordul, hogy bebeszéli magának a másik iránti feltétlen szeretetét, hogy hiába rúgnak bele százszor, akár valójában is, mégis képes, megmagyarázni az egészet annyival, hogy „lelki társa” most egyszerűen nehéz időszakot él át.
Pedig egyértelmű, annyira nyilvánvalóan látszik, hogy a körülöttünk lévők is tudják, már szóltak is. Mi pedig mégsem hisszük el, hogy az, akit kiválasztottunk arra, hogy feltétel nélkül bízzunk benne, és önzetlenül segítsünk neki, nem éppen a legmegfelelőbb személy.
De amikor egyedül érzed magad, hiába tudod, hogy nincs minden rendben. Gyenge vagy, és rosszkedvű, kételkedsz benne, hogy bármi is segíthetne rajtad. Abban bízol, ami régen is megmentett egyszer. De az emberek változnak, és ha nem akarsz örökké emlékeket kergetni, fel kell ébredned. Valakinek könnyen megy, csak eldönti, és aztán máshogy csinálja tovább. Más megtanul felejteni, és elzárja magától azokat a dolgokat, amik nem viszik előrébb. És van, aki sokszor elesik. Vonszolja magával a hatalmas súlyokat, a múltját, és újra meg újra fel kell állnia. Egészen addig, amíg rá nem jön, hogy felesleges őrizgetni, és felidézni a fájdalmakat. Elvégre te sem próbálsz meg újra kikanalazni egy üres nutellás üveget, hiszen szinte már az íze sincs benne…
Ha egyszer elindulsz egy ilyen úton a változás felé, nagyon sok mindent viszel magaddal. Elviszed az otthonodat, a régi barátokat, az összes csalódásodat, a gyűlöleteket, a szeretteid, a plüssnyulad, fotókat, a fogkefédet… Mindent. Aztán szép lassan kidobálod azokat, amik már nem férnek el az új életedben.
Ez van. Néha muszáj hátat fordítanunk, és szortíroznunk egyet a polcon.

Mindenesetre, nem árt, ha veszünk egy új fogkefét… esetleg többet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése